Avancerad bettrehabilitering / Dawson Academy

 

En Dawsontandläkare är en tandläkare med omfattande utbildning i bettets och käkledernas funktion. Dawson-konceptet bygger på principer utarbetade av tandläkare Pete Dawson i USA och som visat sig vara kliniskt mycket framgångsrika när det gäller att avhjälpa problem relaterade till tänder och käkleder, så kallade TMJ-relaterade problem.

Ett välfungerande bett är av central betydelse för en människas välbefinnande. Vi har arbetat med dessa principer i 25 år och de utför en integrerad del av alla våra behandlingar allt från enkla lagningar till avancerade bettrehabiliteringar. genom att arbeta med Dawsons principer skapas förutsättningar för ett bett med hög komfort och låga belastningar vilket medför symtomfrihet och låt slitage på tänder och käkleder under lång tid.

Detta i kombination med SACD:s estetiska principer gör det möjligt att skapa ett vackert och natruligt leende med förutsägbart resultat. detta koncept kräver noggrann undersökning och behandlingsplanering. Med rätt behandlingsplanering kan man som patient få veta i förväg vad som krävs för ett bra slutresultat och gör det möjligt att fatta rätt beslut för sin tandvård i och vilka alternativ som finns.

Läs gärna mer på www.thedawsonacademy.com