Implantat

 

Tandimplantat är den bästa tekniken för ersätta förlorade tänder. Behandlingen innebär att en skruv av titan opereras in i käkbenet och på den fästs sedan de nya konstgjorda tänderna. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

Behandlingen börjar med ett par undersökningar och röntgen för att avgöra om en implantatoperation är en möjlig och bra lösning. När vi är säkra på att det kommer att fungera bra får du träffa en käkkirurg, som under en operation fäster titanskruvar i tandbenet. Läkningstiden är 3-6månader. Under den tiden behöver du inte vara tandlös utan får hjälp med en tillfällig lösning av din tandläkare.
När titanskruvarna har läkt in i käkbenet fästs pelarna som de nya tänderna ska fästas vid. Sista steget är att framställa själva tänderna och sätta fast dem på implantaten. Efter några justeringar brukar det bli färdigt på 2-4 veckor. Tänk på att rökning försämrar inläkningen av skruven i käkbenet.

Med implantat är det viktigt att du sköter din munhygien, så att du inte råkar ut för infektioner. Det är också viktigt att du går på regelbundna kontroller hos oss.